Eik en Linde logo
Eik en Linde logo
French version in preparation

Barokensemble Eik en Linde

Eik en Linde bestaat uit circa 20 musici die werken uitvoeren op authentieke instrumenten op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de oude bronnen.

Komende Concerten

Woensdag 17 september 20.00 uur Nieuwendammerkerk, Amsterdam Noord
kaarten bestellen

Ach, daß ich Wassers gnug hätte

Talitha van der Spek
, sopraan
Max van Egmond, declamatie
Donderdag 18 september 19.00 uur Half programma (informeel) in jongerencentrum de Valk (Amsterdam Noord) gevolgd door jamsessie
Ach, daß ich Wassers gnug hätte

Talitha van der Spek
, sopraan
Max van Egmond, declamatie
Vrijdag 19 september 19.00 uur informeel concert op Roeivereniging Willem 3

Ach, daß ich Wassers gnug hätte

Talitha van der Spek
, sopraan
Max van Egmond, declamatie
meer concerten

Beluister Eik en Linde in een aantal fragmenten die live zijn opgenomen in de Waalse Kerk in Amsterdam tijdens een concert uit de series "les Gloires de Versailles" en "la Diavolessa".

luisterbuttonMarin Marais - Ouverture van de opera 'Alcione'

luisterbuttonJean-Féry Rebel - uit 'les Élemens': Sicilienne

luisterbuttonJean-Féry Rebel - uit 'les Élemens': Tambourins I en II

luisterbuttonJoseph Haydn - Sinfonia 1 in D groot - Andante

luisterbuttonJoseph Haydn - Sinfonia 1 in D groot - Finale-Presto

Opnames uit 2008 en 2009 door Portsite.nl

NIEUWS:

Download de Nieuwsbrief

Hier kunt u de nieuwsbrief oktober 2011 downloaden

'Aan de Amsterdamse Grachten' succesvol

Inmiddels zijn de laatste klanken van 'Aan de Amsterdamse Grachten' verklonken. Zaterdag 29 oktober werd het project afgesloten met een zeer intiem concert op het podium van Zaamslag (Zeeuws Vlaanderen) voor een enorm dankbaar publiek. Ook de andere concerten werden goed bezocht en vonden in prachtige kerken plaats: de Middeleeuwse abdijkerk van Aduard, de Waalse Kerk in Amsterdamen, de sfeervolle dorpskerk van Abcoude (met prachtige herfstzon door de ramen) en de grote Neo-Gothische Sint Bonifatius in Leeuwarden. Overal geboeid en enthousiast publiek en als tastbaar resultaat een lezenswaardige recensies in De Leeuwarder Courant en de Provinciaalse Zeeuwse Courant .

Wij danken de hier onder genoemde fondsen, bedrijven en vele particulieren die de actie Help Eik en Linde de culturele winter door steunden, die het mogelijk maakten dat Aan de Amsterdamse grachten, muziek bij burgers thuis. doorgang kon vinden.


M.A.O.C. Gravin van Bylandtfonds

Fonds voor geld- en effectenhandel
CD Las Arenas

De cd met live opname van 'Las Arenas' is uitgekomen. Te koop bij onze concerten voor €12,50 of door €15 over te maken naar INGbank 9351626 en een mail met naam en adres te sturen naar sven@eiklinde.nl

HELP EIK EN LINDE DE CULTURELE WINTER DOOR

Meer dan 100 mensen hebben gehoor gegeven aan deze actie, gestart op 23 juni. Hierdoor kan het project "Aan de Amsterdamse Grachten" doorgang vinden. Iedereen van wie wij een (e-mail)adres hadden hebben wij persoonlijk bedankt, maar langs deze weg willen wij alle andere (soms gulle) gevers hartelijk danken. Voor giften van meer dan €50 (u bent dan redder van Eik en Linde) stellen wij twee vrijkaarten ter beschikking voor ons volgende concert in de Waalse Kerk (Waarschijnlijk pas in oktober 2012).

MAAR de culturele winter is helaas nog niet afgelopen

Misschien is de culturele herfst eigenlijk pas net begonnen: dus: stort 5 euro of meer op ING bank 9351626 en u wordt vriend(in) van Eik en Linde Wij houden u, als u uw e-mailadres aan vrienden@eiklinde.nl doorgeeft, op de hoogte van onze concerten. Wanneer u €50 euro of meer stort dan wordt u redder van Eik en Linde en krijgt u per jaar twee vrijkaarten voor ons concert in de Waalse Kerk. U kunt ook actief meehelpen door een wervingsmail te sturen aan al uw vrienden en bekenden. De tekst kunt u ontvangen door een mail te sturen naar info@eiklinde.nl. U kunt de tekst ook downloaden door hier te klikken